Geografija in geografiranje: zapiski o normativni dispoziciji analitičnih modelov / George Papamattheakis

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Predavanje @ Mednarodni festival računalniške umetnosti

Spletni prenos: ponedeljek, 23. 11. 2020 ob 19:00 / mfru.org/live

Naš planetarni mehanizem zaznavanja in obdelave podatkov je postal nepogrešljiv del razumevanja okolja. Arhitekt in geograf George Papamattheakis predava o deskriptivnih modelih, ki jih ta mehanizem uporablja in generira ter normativnih dispozicijah, ki vplivajo na to, kako se odzivamo na rezultate teh analiz.

George Papamattheakis je atenski arhitekt in geograf, ki deluje na presečišču raziskovanja in oblikovanja. Osredotoča se na infrastrukturni prostor, kjer je zgrajeno okolje enkodirano in manifestirano, obenem pa ga zanimajo tudi planetarni skalarni sistemi in mreže, ki predstavljajo ključne sile v sodobni geomoči (angl. geopower). Na NTU v Atenah in ETH v Zürichu je študiral arhitekturo in urbanizem, na HU v Atenah geografijo, doštudiral pa je leta 2019 iz raziskovalnega programa The New Normal na inštitutu Strelka Institute. Njegova besedila so bila objavljena v revijah Footprint, Log, Clog, Cartha in Strelka.


Predavanje, ki ga so-organizirata revija Šum in MKC Maribor, je del osrednjega kuriranega programa 26. MFRU – Infrastrukturni kompleks: Predrugačena Zemlja.