Študijski seminar ŠUM v MGLC: 2. srečanje

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

petek, 16. september, ob 18. uri,

MGLC, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana

Predavalnica (pritličje)

 

Vabljeni na drugo srečanje Študijskega seminarja ŠUM, ki bo posvečeno analizi in premisleku izbranih del Andreja Škufce, ki se v svoji praksi posveča vrzelim objektnosti globalne kulture in hiperpotrošništva. V skladu s tem si bomo ogledali serijo umetnikovih objektov, poskusili premisliti njihove specifike ter se lotili konstrukcije širšega konteksta, ki jim pripada.

Vstop prost!

Andrej Škufca, “Smaller object”, PVC, 2015

Andrej Škufca (1987) je študiral na Royal Academy of Fine Arts v Den Haagu na Nizozemskem in leta 2014 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Poleg lastne umetniške prakse je sodeloval pri kolektivnih projektih, kot so: Projekt Boks (2009–2010), Branje del (2012–2013), Neteorit (2013–2015), in Šum, revija za kritiko in teorijo sodobne umetnosti (član uredništva od 2013 dalje). Njegova dela so bila predstavljena na več skupinskih razstavah v Sloveniji.

Seminar koordinirata Domen Ograjenšek in Tjaša Pogačar.

 

Študijski seminar ŠUM je serija srečanj ali pogovorov, osredotočenih na sodobne umetniške strategije in prakse predvsem (a ne izključno) mlajše generacije ustvarjalcev iz lokalnega prostora. Pripravlja ga raziskovalni kolektiv revije ŠUM v sodelovanju z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom v Ljubljani.

Koproducenti: Mednarodni grafični likovni center (MGLC)
Tagi: ,