Samoorganizacija: skupnost in delo

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

 

 

Samoorganizacija: skupnost in delo

Četrtek, 18. 12. 2014

15:00-18:30

Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana

Polje samoorganizacije v aktualnem produkcijskem kontekstu obstaja na presečišču neoliberalnih strukturnih pritiskov in aktualnih praks upora. Oblike samostojne organizacije lastnega dela in življenja izpred par desetletij (samoorganizacija, neodvisna produkcija, avtonomija, izumljanje samega sebe, samozgodovinjenje, samozaposlitve, samouresničevanja itn.), so namreč postale prevladujoči modeli kapitalističnega dela in izkoriščanja.

Izhodiščni problem pogovorov bo, kako v kontekstu razpada kolektivnih podpornih družbenih mehanizmov na eni strani, in prevladujočega modela dela kot organizacije produktivne kooperacije na drugi, misliti prakse samo-organizacije dela in skupnosti. Je pri tem sploh mogoče razlikovati med reprodukcijo neoliberalne subjektivnosti in uporom? O tem se bomo pogovarjali s člani različnih samo-organiziranih skupin in iniciativ.

*

moderirata: Kaja Kraner in Izidor Barši

Program

15.00 – 16.30 Kulturna produkcija in produkcija znanja

Potrjeni sodelujoči: Lucija Smodiš (Rezidenca Maistrova), Žiga Brdnik (Zavod Udarnik), Nina Cvar (Kud Anarhiv, Škratova čitalnica), Tjaša Pureber

17.00 – 18.30 Produkcija skupnosti in skupnih prostorov

Potrjeni sodelujoči:  Martin Hergouth (IDŠ), Luka Erdani (Transforma), Miha Horvat (GT22), Matej Rudolf (Živko Skvotec)

 

 

Dogodek organizirata Neteorit in društvo Galerija Boks v sodelovanju s časopisom Tribuna in revijo ŠUM, sofinancira pa Študentska organizacija Univerze v Ljubljani.