Šanghajske frekvence: Amy Ireland in Mikkel Bindslev / pogovor

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Amy Ireland & Mikkel Bindslev: Šanghajske frekvence

Sreda, 18. december, 17:00

@ Projektni prostor SCCA Ljubljana

Dogodek bo sopostavil dve branji/predavanji. Z nami bo Mikkel Bindslev, Amy Ireland se bo javljala iz Singapurja.

Na podlagi na videz trivialnega srečanja z Mikkelom Bindslevom na šanghajskih ulicah Amy Ireland potegne ločnico od konkretnega k abstraktnemu ter skozi premišljanja o ksenofeminizmu, ksenopoetiki, odtujenosti, pravičnosti, nihilizmu, empatiji in trpljenju, prispe, ne brez praske, do etike intenzivnosti, sloneči na vednosti, ki jo tlači čas.

Mikkel Bindslev bo razpravljal o tem, kako nas arheologija osvobaja iluzije, po kateri živeti v sedanjosti sovpada z našim lastnim »zdaj«. Na ta način arheologija po njegovem ponuja materialno osnovo za radikalen pretres filozofije, umetnosti in poetike.

Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

*

Amy Ireland je avstralska piska in teoretičarka, trenutno delujoča v Singapurju. Njene raziskave se osredotočajo na vprašanja zmožnosti delovanja in tehnologije v moderni dobi. Je tudi članica tehnomaterialističnega transfeminističnega kolektiva Laboria Cuboniks.

Mikkel Bindslev je arheolog, urednik in pisec, delujoč v Kopenhagnu. Njegovo delo se giblje na presečišču filozofije, teorije, poezije, umetnosti in arheologije ter vključuje arheološka izkopavanja v Skandinaviji in na Bližnjem vzhodu ter prevode in urejanje različnih skandinavskih umetniških in literarnih revij.

Pogovor organizira revija Šum in je del cikla Paralelni sistemi. Vzpostavljanje in uveljavljanje intermedijske umetnosti, ki ga pripravljata Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti (SCCA-Ljubljana) in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo v partnerstvu z revijo ŠUM, Goethe-Institutom Ljubljana, Kulturnim centrom Veleposlaništva Madžarske, Balassijevim inštitutom, Moderno galerijo in Trubarjevo hišo literature.