Seminar ASU: 1. srečanje

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Avsec Tia1

Tia Avsec, INFANTia, 2014 (instalacija in video)

V sredo, 25.2.2015 ob 18h pričenjamo s seminarjem Analize sodobne umetnosti (ASU), ki se bo odvijal v pritličju MSUM, Maistrova 3, Ljubljana.

Na prvem srečanju bomo debatirali o delu Tie Avsec z naslovom INFANTia.

Se vidimo!

*

Tia Avsec (1990) je leta 2013 pod mentorstvom prof. Jožeta Baršija diplomirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer kiparstvo. Sedaj tam nadaljuje tudi podiplomski študij. Trenutno se ukvarja s šivanjem plišastih igrač, ki jih nato postavlja in predstavlja v videu. Pri tem jo zanima človeški pogled na živali, ki ga raziskuje skozi živalske frazeme, simboliko, pa tudi dokumentarne filme o živalih.

*

Seminar ASU se osredotoča na kritično premišljevanje raznolikih praks in strategij sodobne umetnosti iz lokalnega prostora. Na posameznih javnih srečanjih si bomo skupaj natančneje ogledali izbrano umetniško delo/projekt/prakso in jo nato poskušali premisliti z ozirom na družbene, politične in druge kontekste, v katere se vpenja.

Seminar koordinira Tomo Stanič.

POZIV USTVARJALCEM ZA PREDLAGANJE DEL ZA ASU ŠE TRAJA!

Namen poziva je predvsem razširitev vpogleda v aktualno umetniško produkcijo, saj nas ne zanimajo le tiste prakse, ki so v sistemu že vidne, ampak tudi to, kaj nastaja zunaj vidnega polja institucij.

Ker bo seminar ASU v letu 2015 predvidoma obsegal pet srečanj, bomo iz nabora prispelih predlogov sproti izbirali, predstavili in obravnavali 5 umetniških del/projektov/serij.

VEČ o pozivu na http://wp.me/p4XK6U-4D

*

Seminar ASU se odvija v kontekstu projekta Neteorit in v sodelovanju z MG+MSUM, revijo ŠUM, revijo Praznine in društvom Galerija Boks.

Več informacij o seminarjih sodobne umetnosti (ASU, TSU in KSU) TUKAJ, za prijavo na mejling listo pa pišite na info.seminarji@gmail.com (s pripisom, na novie katerega od seminarjev se želite prijaviti).

*