Povezava: GLEDALIŠKI SEMINAR: Gib-telo

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kolegice in kolegi organizirajo zanimiv seminar:

V pregibu Redakcije za kulturo in humanistične vede ter KUD Anarhiv se pripravlja organizacija gledališkega seminarja: Gib-telo.

Seminar se bo prek osrednje konceptualne dvojice giba in telesa osredotočal na premišljevanja raznovrstnih in raznolikih pojavov sodobnih scenskih umetnosti, pri tem pa se raztezal in krčil glede na zgodovinsko-družbene koordinate, ki gibljejo naše posamično in kolektivno telo.

Seminar je sklopljen iz več dejanj: 1. parazitiranje, 2. bralnik, 3. skupinsko obiskovanje in ‘branje’ predstav, 4. predavanja. Rok trajanja bo omejen na december 2015.

Po prvem dejanju, parazitiranju na delavnici Bare Kolenc, tokrat vabimo na skupinski ogled in »branje« predstave Teje Reba: Delo iz ljubezni v Staro mestno elektrarno13.1.2015 ob 20. uri. Predstavi sledi pogovor z Majdo Hrženjak in Renato Šribar o samoumevnosti neplačanega skrbstvenega dela in o odnosu do ženskega telesa. Pogovor bo vodila Suzana Koncut.

http://www.bunker.si/slo/archives/11727

Še v istem tednu pa se sestanemo na bralniku, v četrtek15.1.2015 ob 18.uri, v prostorih Škratove čitalnice. Kot pritiče začetnemu srečanju, se bomo dogovorili o vnaprejšnji zasnovi bralnega krožka, del časa pa odmerili »branju« predstave Delo iz ljubezni Teje Reba, ki izhaja iz razmerja med fizičnimi, čustvenimi in političnimi dejanji.

Prav v razmerju do tega dela se bomo dotaknili sodobnih plesnih form in koncepta avtonomnosti (plesnega) telesa. Ukvarjali se bomo z naslednjima tekstoma:

Alain Badiou: Ples kot metafora misli

Bojana Kunst: Avtonomna telesa plesa 

Oba teksta sta iz zbornika Teorije sodobnega plesa, ur. Janez Janša.

Koordinatorji in informatorji:

Alja Lobnik

Pia Brezavšček

Robert Bobnič

Rok Bozovičar

Za več informacij piši na skratovacital@gmail.com.