POVEZAVA: Intervencija v razstavo ALUO LXX

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Objavljamo povezavo na avtorski projekt ALUO MMXVI. Več o projektu, povzetki predavanj in biografije sodelujočih na: aluommxvi.tumblr.com

 

ALUO MMXVI

Intervencija v razstavo ALUO LXX:Preteklost, sedanjost, prihodnost, 19.4.2016, Galerija Jakopič
Koncept: Voranc Kumar in Tjaša Pogačar
Sodelujejo: Izidor Barši, Pia Brezavšček, Kaja Kraner, Domen Ograjenšek, Luka Savić, Muanis Sinanović, Tomo Stanič, Andrej Škufca.

Projekt je zastavljen kot odziv na reprezentacijsko strategijo razstave ob 70. obletnici ALUO. Z intervencijo v študijski program Akademije in v samo razstavo kot njegovo reprezentacijo poskuša preobrniti logiko produkcijskega procesa, v katerem Akademija kot institucija producira študente oz. umetnike, restavratorje, oblikovalce, v proces, katerega aktivni izvajalec so študentje sami, njegov produkt pa sama Akademija. Projekt ALUO MMXVI zato ob zgodovini izobraževalne ustanove, kot jo beleži dotična razstava, poskuša opozoriti še na neko drugo, nebeleženo zgodovino študentskih samoorganiziranih iniciativ, različnih emancipatornih gibanj in (ne)institucionalnih sodelovanj ter bojev. To perspektivo postavi za izhodišče prepoznavanja oblastnih struktur in ideoloških zank, ki med izvajanjem rednega učnega programa ostajajo povečini neprepoznane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagi: