ŠUM: After Midnight (Rabih Mroué)

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

MGML_Mestna_Galerija_Rabih Mroue_Nekaj necesa_Postavitev_Razstave_6562083

Četrtek, 22.1.2015 ob 17h

Mestna Galerija Ljubljana

Tokrat bo beseda tekla o delih, ki so bila predstavljena na razstavi Rabih Mroué: Nekaj Nečesa, v Mestni galeriji Ljubljana (11.9.2014 – 2.11.2014).

Kratek uvod v dela bo pripravil Tomo Stanič, debata, ki bo sledila, pa se bo odvijala v krogu vseh prisotnih. Če imate čas in interes podeliti svoje misli in zagate, katerim je morebiti botrovala razstava v Mestni galeriji, lepo vabljeni, da se nam pridružite. Za udeležbo kakšno posebno predznanje ni potrebno, za osvežitev spomina pa priporočamo predhoden ogled kataloga razstave Nekaj Nečesa. Obravnavana dela najdete na straneh 53 (Coffee Without Sugar), 61 (Between Two Battles) in 93 (After Midnight).

intervju z umetnikom: http://www.siol.net/kultura/umetnost_in_oblikovanje/2014/09/lahko_je_provocirati_druge_ni_pa_lahko_provocirati_samega_sebe.aspx

*

Tomo Stanič je leta 2010 diplomiral na Fakulteti za arhitekturo in leta 2014 končal študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, kjer nadaljuje drugostopenjski magistrski program kiparstva. Trenutno je vpisan na doktorski študijski program Teoretska psihoanaliza pri mentorju prof. Mladenu Dolarju na Filozofski fakulteti . Je avtor knjige Arhitekturni gledalec (Studia Humanitatis) in pisec besedil o sodobni umetnosti, član uredniškega odbora revije in založbe Praznine ter redni sodelavec revije ŠUM.


Pogovor v sodelovanju z Mestno galerijo Ljubljana organizirajo Revija za teorijo in kritiko sodobne umetnosti ŠUM (sumrevija@gmail.com), društvo Galerija Boks in seminar Analiza sodobne umetnosti, ki se odvija v okviru projekta Neteorit (https://blogbarbar.wordpress.com/bralni-krozek/).

**

Pogovor je del serije javnih srečanj, ki se že tretje leto odvijajo kot poskus odpiranja prostora za kritično premišljevanje o sodobni umetnosti. Tega se lotevamo prek skupnega razmišljanja o izbranih umetniških praksah, vendar pa nas pri tem ne zanima unifikacija misli, ampak ravno nasprotno šumi, ki jih proizvajajo. Pogovori so organizirani kot neformalna in (upamo, da tudi) nesoglasna srečanja posameznikov, ki nas zanima sodobna umetnost.

Koproducenti: Mestna galerija Ljubljana