Seminar ASU: sara-grieg-čokolada

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

 

sdf

 

V torek 17.novembra ob 18.30 uri nadaljujemo s seminarjem Analize sodobne umetnosti (ASU). Tokratnje šesto srečanje se bo odvilo v knjižnici MGLC, Grad Tivoli, Pod turnom 3 (3. nadstropje).

Predstavili bomo video delo Urške Aplinc, z (začasnim) naslovom sara-grieg-čokolada, (dolžina 16’51”). Kratek uvod in nekaj izhodišč za debato, ki bo sledila, bo pripravila Tjaša Pogačar.

Se vidimo!

*

Urška Aplinc (1992) je študentka prvega letnika magisterskega programa kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, trenutno pa je na izmenjavi na Kunstuniversität Linz v Avstriji. V njeni umetniški praksi jo zanimajo teme kot so telo, glas, igra, znanost, meje umetnosti in reprezentacije, konstrukcija vednosti … Te raziskuje preko performansa, videa, teksta in instalacije. Bolj kot ustvarjanje končnih rešitev in odgovorov povezanih s temami, ki jih raziskuje, jo zanima proces umetniškega ustvarjanja. Sodelovala je na razstavi “Prenosi” (razstava študentov ALUO, galerija ŠKUC, Ljubljana, 2015) in v več avdiovizualnih performansih.

*

Seminar ASU se osredotoča na kritično premišljevanje raznolikih praks in strategij sodobne umetnosti iz lokalnega prostora. Na posameznih javnih srečanjih si skupaj natančneje ogledamo izbrano umetniško delo/projekt/prakso in jo nato poskušamo premisliti z ozirom na družbene, politične in druge kontekste, v katere se vpenja.

*

Seminar Analiza sodobne umetnosti (ASU) organizira revija ŠUM v sodelovanju z revijo Praznine in MGLC.

Koproducenti: Mednarodni grafični likovni center (MGLC)