ŠUM-OV POGOVOR: NAD TABO/TI, 31. GRAFIČNI BIENALE LJUBLJANA

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

mglc

Petek, 27. november, med 11. in 13. uro, vstop prost, galerija MGLC

Kratek uvod v 31. grafični bienale in izhodišča za debato bodo pripravili Uroš Prah, Domen Ograjenšek in Tjaša Pogačar.

Poskušali se bomo osredotočiti na diskurz, ki ga bienale odpira z naslovom Nad tabo/ti. Rekli bomo nekaj besed o temah, ki jih je izbrala kuratorka bienala in ki se pod naslovom Nad tabo/ti odslikavajo v izbranih delih in nosijo poetične opredelitve, kot so voda/nad tabo, različice/tebe, v bolezni/v zdravju, drsenje/prizorov, narediti/rez.
Po tem kratkem uvodu pa bomo skupaj poskušali ugotoviti, kako naštete tematike kot “kategorije” ali “pojmi” funkcionirajo v kontekstu pričujočega grafičnega bienala, kako učinkujejo kot artikulacija koncepta razstave, kakšno misel o sodobni umetnosti odpirajo ter kakšen pristop do razstavljenih del sugerirajo.

Pogovor je del serije javnih srečanj, ki se že drugo leto odvijajo kot poskus odpiranja prostora za kritično premišljevanje o sodobni umetnosti. Pogovori so organizirani kot neformalna in (upamo, da tudi) nesoglasna srečanja posameznikov, ki nas zanima sodobna umetnost.
Torej, dobrodošli tudi vaši pomisleki in komentarji.

//po pogovoru za zainteresirane sledi še voden ogled razstave: Vodili bodo Anja Guid in študentje umetnostne zgodovine, 2. letnik 2. stopnje (magistrski študij), predmet Vaje iz moderne umetnosti II, pod mentorstvom doc. dr. Rebeke Vidrih.//

Pogovor organizira revija za kritiko sodobne umetnosti ŠUM v sodelovanju z MGLC.