Ob izidu 3. številke revije ŠUM: “Besede in dela” (Tomo Stanič, 21.11.2014, predavanje)

Print this pageShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Ob izidu tretje številke revije za kritiko in teorijo sodobne umetnosti Šum, se je v petek 21.11.2014 ob 19.00 v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova odvilo predavanje Toma Staniča z naslovom »Besede in dela«.

Predavanje “Besede in dela” skuša sopostaviti besede (najsi bo to interpretacija dela ali druge misli) in umetniška dela ter raziskovati njihovo razmerje – prelivanje besed v dela in obratno, razgraditev samih del v besede.

ŠUM #3 pdf

*

ŠUM je brezplačna in neprofitna publikacija namenjena objavi daljših, analitičnih in reflektiranih besedil s fokusom na sodobni umetnosti, kritiki in teoriji.
ŠUM je tudi poskus vzpostavitve koprodukcijske mreže, ki partnerske institucije povezuje v skupni nameri podpiranja teoretske in kritiške produkcije, s tem omogočanja razvoja in ohranjanja kritičnega diskurza s področja sodobnih umetnosti ter obenem potenciranja kritične refleksije (lastnih) institucionalnih programov.

Šum izdajata društvo Galerija Boks in društvo Praznine v koprodukciji z Društvom umetnikov (DUM), Galerijo Miklova Hiša, Galerijo Škuc, Koroško galerijo likovnih umetnosti, Mednarodnim grafičnim likovnim centrom (MGLC), Mestno galerijo Ljubljana, Moderno Galerijo in Muzejem za sodobno umetnost Metelkova, Centrom sodobnih umetnosti Zavod Celeia Celje in Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani.

Izdaja: